Omschrijving

Je maakt kennis met de veel voorkomende dakconstructies en het basisgereedschap van de dakdekker. Je leert de basis voor het dakdekken met betonnen en keramische pannen. De basisvaardigheden uit deze vakmodule zijn onmisbaar om te werken op het dak.

Duur

4 dagen

Doelgroep

De deelnemer moet in het bezit zijn van basiskennis van werken op de bouwplaats.

Wat leer je in deze module

  • De verschillende soorten vormen van hellende daken
  • Welke typen betonpannen en keramische pannen er zijn
  • Materieel- en materiaalkennis
  • Het op de juiste wijze toepassen van (onder) dakfolie, tengels en panlatten
  • De bepalen van de maatvoering van een dak
  • De verschillende bevestigingsmiddelen, ruitersteunen, panhaken, nokbeugels
  • Het bepalen van de juiste overlap van de dakpannen, afgestemd op het formaat en de dakhelling
  • Het maken van de juiste dakvoet en nok aansluitingen
  • Het op de juiste wijze dekken van pannendaken
  • Het toepassen van het juiste gereedschap bij het dakdekken
  • Het stofvrij bewerken van dakpannen en hulpstukken
  • Waar je op moet letten met betrekking tot de veiligheid

Examen

Het examen bestaat uit een praktijkexamen en een (mondeling) theorie-examen.

Investering

De investering voor deze module is € 1280,00 excl. BTW.

Subsidie

Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht.

Certificering

Wanneer het examen met goed gevolg wordt afgesloten, ontvangt de deelnemer een branchecertificaat. Dit branchecertificaat is een onderdeel van een NLQF ingeschaald deelvakbekwaamheidsbewijs.

Studieadvies nodig? Dat kan vrijblijvend en eenvoudig

Interesse in deze opleiding? Meld je Aan!

Heb je interesse in deze opleiding cursus? Meld je aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de opleiding af te stemmen en in te plannen. Jouw vakbekwaamheid begint hier!

Veelgestelde vragen

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over onze opleidingen.

Investeer in jezelf en kies voor SVGO – Gaan in de Bouw! SVGO – Gaan in de Bouw staat voor kwaliteit, flexibiliteit en betaalbaarheid. We bieden zowel volledige opleidingen als modules die je apart kunt volgen. Zo volg jij altijd een opleiding op maat, waarmee je je verder ontwikkelt. Bovendien kun je met SVGO – Gaan in de Bouw meteen aan de slag: snel en flexibel!

SVGO – Gaan in de Bouw reikt geen diploma’s uit. Wel behaal je bij ons erkende vakbekwaamheidsbewijzen niveau 2 en 3, waarmee je gekwalificeerd bent om de werkzaamheden veilig en kundig uit te voeren. Onze opleidingsdeskundigen hebben iedere opleiding zorgvuldig samengesteld uit theorie- en praktijk-onderdelen. De praktijkonderdelen worden altijd gegeven door ervaren leermeesters. SVGO – Gaan in de Bouw is een opleidingsinstituut dat door de sector erkend is als partij die examinering en kwaliteitsborging uit mag voeren van opleidingen binnen de bedrijfstakkwalificatiestructuur (BKS) van de bouw- en infrasector. Je ontvangt een NLQF-ingeschaald (deel)vakbekwaamheidsbewijs (NLQF staat voor Nederlands Kwalificatieraamwerk, dat acht niveaus telt: van basiseducatie tot universiteit). Dit (deel)vakbekwaamheidsbewijs houdt de route naar diplomering open; je kunt hiermee namelijk een EVC-traject doorlopen (Erkenning Verworven Competenties). Middels het EVC-traject kun je alsnog je reguliere diploma halen. De kwaliteit van onze opleidingen borgen wij doordat wij onder toezicht staan van de Stichting Examenkamer. Zij voeren regelmatig audits uit, zodat wij scherp blijven en onze kwaliteit kunnen blijven leveren.

Met een afgeronde opleiding van SVGO – Gaan in de Bouw ben je klaar om veilig en kundig aan de slag te SVGO – Gaan in de Bouw. Dat kan in de gespecialiseerde aannemerij zijn, of als timmerman, metselaar of all-round medewerker bij een aannemer. Ben je al zzp’er? Dan kun je met je kwalificatie door SVGO – Gaan in de Bouw jezelf specialiseren én makkelijker aantonen aan je opdrachtgevers dat ze met een gerust hart met jou in zee kunnen gaan!

De kosten van de opleiding zijn opgebouwd uit opleidingskosten en examenkosten. De opleidingskosten zijn opgebouwd uit kosten voor de theoriedocent, praktijkinstructeur en de lesboeken, het gebruik van de opleidingslocatie en de materialen en het materieel dat hierbij gebruikt wordt. Ook wordt een deel van deze kosten gebruikt voor het in stand houden van de opleidingswerkplaats. De examenkosten bestaan uit de kosten voor de examinator en het toezicht op het examen, de kosten voor het materieel, materiaal en de locatie. Ook de kwaliteitsborging (NLQF) en de certificering vallen onder deze kosten.

We horen graag jouw mening! Heb je een vraag, suggestie of klacht? Stuur dan een e-mail naar info@gaanindebouw.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat zeggen anderen

SVGO - Gaan in de Bouw biedt gespecialiseerde opleidingen voor dakdekkers die aansluiten op de behoefte om medewerkers de juiste kennis aan te reiken.

Koen Verharen Operationeel manager, Weijerseikhout

Onze partners