Het volledig uitsluiten van bedrijfsongevallen is onmogelijk: zelfs bij de best beveiligde bedrijven zal van tijd tot tijd een incident of ongeluk plaatsvinden. Ook een goed beveiligde werkgever is daarom verplicht zich grondig voor te bereiden op ongelukken of rampen. Deze ‘bedrijfshulpverlening (BHV)’ is er voor als het toch mis gaat.
Van de werkgever worden geen wonderen verwacht. Bij het uitbreken van brand of als er een ongeluk plaatsvindt moet de werkgever volgens de Arbowet die voorzorgsmaatregelen hebben getroffen die redelijkerwijs van hem verlangd kunnen worden. Het gaat hierbij minimaal om:
Het bieden van eerste hulp volgens de nieuwe richtlijnen (levensreddende handelingen);
Het snel en adequaat kunnen bestrijden van eventuele brand;
Het vermogen om in noodsituaties het personeel snel en adequaat te alarmeren en evacueren (ontruiming);
Het juist communiceren en afstemming met externe hulpverleners.
Doelgroep
Medewerkers in diverse bedrijfstakken die deel uitmaken of gaan uitmaken van de BHV-organisatie van het bedrijf.
Inhoud van de cursus
De cursus bestaat grofweg uit twee delen. Tijdens het eerste deel wordt aandacht geschonken aan het in leven houden van het slachtoffer en op het voorkomen dat zijn/haar toestand verslechtert (eerste hulp). U leert een inschatting te maken van het probleem met daarbij de te verlenen hulp. In het tweede deel leert u brand te bestrijden en het alarmeringssysteem in gang te zetten en te coördineren.
Resultaat
Na behalen van het examen, een pasje op creditcard formaat
Heb je interesse in deze specifieke cursus? Meld je aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de cursus af te stemmen en in te plannen. Jouw vakbekwaamheid begint hier!
"*" geeft vereiste velden aan
Wat zeggen anderen
SVGO - Gaan in de Bouw biedt gespecialiseerde opleidingen voor dakdekkers die aansluiten op de behoefte om medewerkers de juiste kennis aan te reiken.